Меню
Газ для дому Онлайн
Простий додаток для контролю постачання газу для вашої оселі
Повернутись до всіх статей

Як економити електроенергію вдома, не обмежуючи себе в споживанні

05.08.2021

За останні 10 років, рахунки за споживання електроенергії в Україні зросли в 2 рази, що стало наслідком появи в будинках сучасної техніки, включаючи мікрохвильові печі, кондиціонери та мультиварки. Разом з тим зросла і вартість ресурсу — на цілих на 600%, чого не можна сказати про українські зарплати. Тому питання економії електроенергії в Україні не втрачає актуальності.

Існує три стратегії енергозбереження в побуті :

  1. Пряма економія за рахунок скорочення споживання і оптимізації роботи електроприладів.

  2. Переоснащення житла енергозберігаючою технікою.

  3. Перегляд тарифу.

Перевірений часом метод, який не вимагає ніяких фінансових вкладень. Все, що потрібно для його реалізації — системно виконувати прості правила економії електроенергії:

Ці способи економії електроенергії в побуті, допоможуть заощадити до 15% світла в місяць. Важлива умова — регулярність. Дотримуватися правил потрібно постійно, а не час від часу.

Використання енергозберігаючої техніки допоможе істотно знизити витрати, але такий апгрейд може коштувати не дешево. Розглянемо найбільш доступні заходи економії електроенергії на побутовому рівні:

  1. Замініть всі лампочки на світлодіодні. LED-лампа потужністю 10W генерує стільки ж світла, як і звичайна лампа розжарювання потужністю 100W, тільки при цьому споживає на 90% менше електроенергії. До того ж, термін служби світлодіодної лампочки становить близько 15 років, а лампи розжарювання — приблизно 4 місяці. Отже, тут ви також залишаєтесь у плюсі.

  2. Утепліть будинок. Споживачі часто використовують електроенергію для прогріву приміщення. При цьому, через щілини в вікнах може витрачатися до 50% всього тепла. Тому рекомендуємо: замінити старі рами на сучасні, металопластикові; утеплити балкон і вхідні двері; встановити за батареями відображаючі екрани з пенофола або фольги.

  3. Використовуйте сучасну побутову техніку. Нова побутова техніка має класифікацію енергоефективності, і може заощадити до 50% витрат на електрику. Рекомендуємо вибирати пристрої, не нижче класу А.

Постановою від 6 січня 2021 року №15, НКРЕКП скасувала ряд пільгових тарифів на електроенергію в Україні. Однак, це не торкнулося «нічного тарифу». Тому, якщо говорити про поради як економити електроенергію, про це неможливо мовчати.

Сенс «нічного тарифу» полягає в тому, що доба діляться на дві тарифні зони: денну — з 7.00 до 23.00, і нічну — з 23.00 до 7.00. По кожній з них призначається окремий тариф. При цьому нічний на 50% нижче денного, а денний — це стандартний цінник за світло на поточний момент.

Для переходу на такий тариф, абоненту потрібно подати відповідну заяву постачальнику, і встановити двотарифний лічильник, який зможе рахувати кіловати окремо вночі і вдень.

Щоб отримати з «нічного тарифу» максимальну вигоду, абоненту потрібно постаратися змістити роботу побутових приладів на ніч. Наприклад, сучасна пральна машина дозволяє запланувати старт прання на потрібний час, а мультиварка може самостійно увімкнутись вночі, та приготувати сніданок.

Особливо актуальний «нічний тариф» при економії електроенергії в приватному будинку , тому що споживач може перенести на ніч полив земельної ділянки, який в стандартних умовах коштує недешево.


Стосовно обслуговування приватних осіб — ми уважно спостерігаємо за всіма змінами в законодавстві, та почнемо обслуговувати населення, як тільки з'явиться така можливість на законодавчому рівні. Слідкуйте за нашими новинами, та підключайтесь до лояльних тарифів одними з перших!


ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА ПІДКЛЮЧЕННЯ ДО MEGAWATT

Підпишіться на новини від MEGAWATT

та отримуйте найсвіжіші новини першими

Більше новин
Created by OwlWeb Team & BookKeeper SaaS LLC